Circular a Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Estàndard

Ara que arriba l’hivern les escapades de cap de setmana s’escurcen a sortides d’1 dia ja que tenim “una furgo d’estiu”;) (és a dir, sense calefacció i amb risc de congelar-se quan baixen les temperatures :((…)

Aquesta vegada ens hem decidit per una ruta circular al Parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Una caminada d’unes 6 hores (amb parades, ritme d’anar fent i sense perdre’s ;)!). Nosaltres vam optar per comprar el mapa editorial Alpina parc natural Sant Llorenç del Munt i l’Obac per orientar-nos (i desorientar-nos).

circular a Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Vam deixar la furgo a l’aparcament de davant la masia La Barata i vam enfilar el camí ral cap a Manresa passant pel pic de Castellsapera. Les vistes de La Mola d’una banda i, de Montserrat, de l’altra, són privilegiades.

vistes de Montserrat

El camí continua fins a trobar-se amb el GR-5, direcció el Coll de les tres Creus. De camí, en troben un pessebre fet mà per dos cosins que, tradicions familiars, el pugen cada any. Esperem que es respecti!

Coll de Boix

Al coll de Boix, continuem les indicacions del GR-5 cap a la dreta (el camí de l’esquerra segueix direcció Mura!) fins arribar al Coll d’Estenalles, on trobarem una Oficina del Parc, lavabos públics, aparcament…

El Montcau

A la falda del Montcau, recuperem forces amb un bon esmorzar per poder arribar al cim amb totes les forces i continuar pel coll d’Eres i la carena del Pagès (en aquest tram trobareu molta més gent que fa l’excursió coll d’Estenalles-La Mola).

La Mola

Arribem a la Mola just per dinar un exquisit tàper de macarrons i prendre el sol amb de tot menys tranquil·litat!! (era hora punta?). Per baixar el més senzill és agafar el camí de l’avenc de Les Abelles fins arribar a la masia de Can Robert i continuar pels Plans de Can Garrigosa que ens duran a la furgo (masia La Barata)… Nosaltres, però, intrèpits excursionistes, vam optar per una drecera que ens va fer allargar la ruta fins a la posta de sol…:))!!!

Si voleu, aquí podreu consultar el mapa i les fotos de la ruta.

Salut!!!

Deixa un comentari